Καθαρισμός ταπετσαριών δέρματος

Για τον καθαρισμό δερμάτινων επίπλων θα χρειαστούμε διαφορετικά υλικά, αφού η πρώτη ύλη είναι τελείως διαφορετική. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματος χρησιμοποιούμε διαφορετικές μεθόδους καθαρισμού. Χονδρικά, τα δέρματα τα χωρίζουμε σε δύο κατηγορίες: Τα εντελώς επεξεργασμένα, με λεία και στιλπνή επιφάνεια, και τα εντελώς επεξεργασμένα δέρματα (π.χ. σουέτ, ανιλίνη), που είναι πιο δύσκολα καθαριζόμενα. Η διαδικασία  καθαρισμού έχει τα παρακάτω στάδια: 

  Προηγείται η επιθεώρηση ταπετσαρίας δέρματος, ο καθορισμός των προβληματικών περιοχών και η λήψη πληροφοριών από πελάτη. 

Στη συνέχεια σκουπίζουμε επιμελώς με μηχανή για απομάκρυνση χώματος, τριχών κ.λπ. με ιδιαίτερη προσοχή στις γωνίες και στις ραφές. 

Συνήθως τα ειδικά προϊόντα για την απομάκρυνση των λιπαρών λεκέδων από δερμάτινα έπιπλα έχουν την μορφή αφρού, ώστε να μην καταλήγει πολλή υγρασία στο δέρμα. Ο αφρός διασκορπίζεται στο έπιπλο με μια βούρτσα και συμπαρασύρει σκόνες, λιπαρούς ρύπους ατμοσφαιρικούς ρύπους κ.λπ. Τυχόν επίμονους λεκέδες τους επεξεργαζόμαστε με ιδιαίτερη προσοχή με χρήση των κατάλληλων για δέρματα καθαριστικών λεκέδων, δουλεύοντας μεθοδικά με το χέρι. 

Ακολουθεί υγρή απορρόφηση (όχι ξέβγαλμα) με μηχανή extraction που διαθέτει δοχείο συλλογής υγρών. 

Η επόμενη απαραίτητη διεργασία μετά τον καθαρισμό είναι η βελτίωση του δέρματος. Η βελτίωση του δέρματος βοηθά να αποκατασταθεί η λάμψη στο εντελώς επεξεργασμένο δέρμα εμποδίζει το μελλοντικό λέρωμα του. Βοηθά επιπλέων στην αποτροπή της αφυδάτωσης του, ιδίως αν αυτό εκτίθεται στον ήλιο. 

Τα ατελώς επεξεργασμένα δέρματα (σουτ, nubuck) καθαρίζονται πολύ ποιο δύσκολα, αφού, λόγω της υφής τους, εμποτίζονται με ρύπους. Ο υγρός καθαρισμός θέλει ιδιαίτερη προσοχή και μπορεί να εφαρμοστεί σε κάποιες περιπτώσεις. Σε άλλες περιπτώσεις πρέπει να προβούμε σε καθάρισμα με στεγνούς διαλύτες.  


https://clean4u.gr/

Σχόλια