Καθαρισμός φούρνου

Ο καθαρισμός φούρνου δεν ειναι απλή υπόθεση . Λατρεύετε το κοτόπουλο και τις πατάτες στο φούρνο ή ακόμα περισσότερο κάθε είδος σουφλέ και πίτας. Τι συμβαίνει όμως όταν τρέξουν τα λάδια του πρώτου ή το μείγμα του δεύτερου πέσει από το ταψί στοφούρνο σας; Για να σας βοηθήσουμε, η σωστή απάντηση στο παραπάνω ερώτημα δεν είναι ότι ήρθε το τέλος του κόσμου. Αυτό, βέβαια, αν δράσετε εύκολα και γρήγορα και σας εγγυόμαστε ότι θα δείτε το φούρνο σας να αστράφτει και πάλι. Πώς; Μα φυσικά ακολουθώντας τις συμβουλές μας.
Αφήστε το μείγμα να αφρίσει και να δράσει για 2-3 λεπτά προτού τρίψετε καλά το φούρνο με ένα σφουγγάρι για τα πιάτα. Τέλος, σκουπίστε καλά την επιφάνεια με ένα καθαρό πανί και αφήστε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή ώστε να στεγνώσει καλά… και καθαρίσατε! Να θυμάστε οτι στο καθάρισμά υπάρχει η απόλυτη τριάδα καθαρισμού Λευκό ξύδι , αλάτι και μαγειρική σόδα . Μια σωστή πάστα φτιαγμένη απο αυτά τα υλικά μπορει να σας βγαλει  απο πολλους μπελάδες.
Με αυτή τη πάστα μπορείτε να καθαρίσετε απο μια λεκάνι τουαλέτας όσο βρώμικη και αν είναι έως μια καμμένη κατσαρόλα . Η δύναμη αυτών των τριών υλικών θα σας αφήσει έκπληκτους . Τα στερεά μέροι της πάστας πρέπει να είναι ίσα μεταξύ τους , ενω το λευκό ξύδι πρέπει να είναι τόσο όσο μας δώσει ενα αποτέλεσμα λάσπης. Αφήστε τα υλικά να δεθούν μεταξύ τους και μετα κάντε χρύση . Προσοχη ! Οταν φτιάξετε την πάστα περιμένετε 30 λεπτα για να δεθούν τα υλικά μεταξύ τους σε κλειστό μπόλ.

Σχόλια